Главният прокурор и главсекът на място провериха как се разследва инцидентът с убийството на 8-годишното дете в Мездра.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са посетили град Мездра и са се срещнали с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура - Враца Камен Каменов, наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, директора на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янкулов, началника на районното управление в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Главният прокурор Иван Гешев е изразил увереност, че "ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая".

Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно

Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно

Бащата на съученика му е задържан за 72 часа

Припомняме, главният прокурор Иван Гешев разговаря вече с Тома Томов - дядо на починалото дете и бивш депутат. По случая с постоянна мярка "задържане под стража" е 38-годишният Д.Й., баща на приятелче на детето, в чиято къща евентуално се е случил инцидента. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.