"Главният прокурор няма лични врагове, прокуратурата няма лични врагове, единствената война, която води прокуратурата е войната с престъпността, с хората, които нарушават закона, с всеки, който не спазва закона, независимо на каква висша държавна длъжност се намира, независимо дали е социално слаб или е криминален авторитет от прехода и милиардер."

Такова изявление направи главният прокурор Иван Гешев в Брюксел, където се намира за срещи в Европейския парламент. Така той коментира обръщението на президента Румен Радев от днес, но уточни, че не го е проследил.

Той подчерта, че прокуратурата не се занимава с политически въпроси.

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3
Обновена

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3

В обръщение към нацията президентът изтъкна, че България не е бунище

По повод активните действия, предприети от прокуратурата по отношение борбата с корупцията и "битовата престъпност", Иван Гешев отбеляза: "Това е само началото, очаквайте продължение!"

Главният прокурор подчерта необходимостта от взаимодействие между институциите и допълни: "Прокуратурата си е свършила работата, сега "топката" е в българския съд. Прокуратурата ще защитава обвинителната теза, прокуратурата е направила всичко, което не е правено в продължение на 30-години, прокуратурата смята да продължи".

По повод съобщението на посланика на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мустафа, че предстои американската страна да забрани влизането в страната на уличен в корупция български гражданин, Иван Гешев увери, че българската прокуратура работи добре с правоприлагащите и правоохранителните органи на евроатлантическите партньори на страната, включително и със САЩ. 

До дни ясен първият корумпиран българин със забрана да влиза в САЩ

До дни ясен първият корумпиран българин със забрана да влиза в САЩ

Това ще е само първото име, закани се американският посланик Херо Мустафа

В белгийската столица Иван Гешев съобщи, че предстои проверка на произхода на античните предмети, включени в колекцията на обвиняемия Васил Божков. Главният прокурор потвърди, че се разследва и организирана престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.