Иван Гешев няма да присъства на утрешното заседание на комисията за Нотариуса заради планирано пътуване в чужбина. Това съобщи бившият главен прокурор във профила си във "Фейсбук".

На утрешното заседание Гешев трябваше да бъде изслушан, заедно с настоящия главен прокурор Борислав Сарафов, след като миналата седмица Никола Минчев, председател на временната комисия за Нотариуса, призова двамата за изслушване, заедно с ръководството на МВР.

АКФ иска комисията за Нотариуса да изслуша и ръководството на МВР

АКФ иска комисията за Нотариуса да изслуша и ръководството на МВР

Заради огромните съмнения в МВР и неговите независимост и обективност

"Радвам се обаче, че най-накрая все пак се осмелиха да ме поканят там - крайно време беше. Има много лъжи, които бяха изречени и те трябва да бъдат изобличени. Затова очаквам нова покана. Искам те да ме питат и аз да ги питам. Ще бъде интересно", пише той.

Към публикацията е приложен и отговора на Гешев на поканата да участва в заседанието на временната парламентарна комисия. Той благодари за възможността да посети отново Народното събрание. Посочва, че с удоволствие би отговорил на всички въпроси и би се радвал да му изпратят нова покана за периода след 10 април, когато ще бъде в България, независимо от деня и часа.

"С удоволствие ще отговоря на всички въпроси, респ. теми, които ви интересуват. Още повече, че нямам законовите и институционални ограничения, които бяха налице, когато бях главен прокурор на РБ", заявява Иван Гешев.

Снимка 659430

Източник: "Фейсбук" / Иван Гешев