Агресивен шофьор нападна водач на пътнически автобус. Потърпевшият Ружди Велиев разказа пред Нова телевизия, че нападателят му заявил, че карал с 250 км/час, а той му "убил" скоростта. Нахвърлил му се с псувни и заплахи.

Екшънът се разиграл вчера по обед на пътя София – Бургас. Автобусът пътувал по линията София – Китен. На около 50 км преди Бургас на магистрала "Тракия", той бил заплашен със саморазправа от мускулест мъж. Пътник заснел на видео заплахите, които отправял шофьорът на леката кола. Той се заканвал на шофьора на автобуса, че ще го причака в Бургас заедно с 10-ина души и ще го пребият.

Причината за гнева му била, че скоростта на автомобила му била „убита”, след като автобусът изпреварил камион. Това го ядосало и той започнал да кара на зиг-заг пред автобуса. Шофьорът на автобуса отбил от пътя, за да не излага пътниците на опасност. Лекият автомобил също спрял. Така се стигнало до ожесточената свада.

Агресивният шофьор крещял: „Ще те чакам в Бургас и ще те убия от бой”. В същото време ритал врата вляво от шофьорското място.

Впоследствие агресорът е задържан.

Шофьорът на автобуса твърди, че по никакъв начин маневрата за изпреварване на камиона не била попречила на луксозната лека кола с немска регистрация.

„Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш”, казал водачът на колата на Велиев преди да започне да го псува и заплашва с побой.

Разследването за хулиганството на магистрала „Тракия” е поето от Районната прокуратура в Карнобат.

Прокуратурата е уведомена, че по случая от полицията е започнато досъдебно производство.

Агресивния шофьор го грозят до 2 години затвор или пробация, както и обществено порицание.

Разпитани са свидетели и предстои анализ на събраните доказателства. При налични такива на виновния незабавно ще бъдат повдигнати обвинения, посочват от прокуратурата.

Апелативната прокуратура в Бургас е уведомена за започналото наказателно производство.