С полицейска заповед за 24 часа в ареста на ОДМВР-Перник са двама мъже от Перник - 30-годишен с прякор Геле и 39-годишен мъж - Лихваря.

Двамата бяха обявени за общодържавно издирване на 7 октомври след проведена специализирана полицейска операция.

При акцията тогава бяха открити много документи, наркотични вещества и оръжие. Шестима от осемте членове на групата бяха задържани, но двамата организатори се укриха, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че след наблюдение, продължило няколко месеца, полицаите пристъпили към задържането на групата, известна с жестокостта си към длъжници и неплатежоспособни дилъри и наркозависими.

Групата извършвала лихварска дейност и разпространявала дрога. Давали пари на заем и при най-малките закъснения реагирали жестоко спрямо длъжниците. Структурата действала под ръководството на двама мъже - на 29 и 39 години.

На първия етап от акцията при обиски от жилища, обитавани от единия лидер са иззети документи, уличаващи го в лихварство, както и ловна пушка надцевка и боеприпаси за нея - 40 ловни патрона.

От жилища на останалите шестима членове на групата полицаите иззеха 200 грама амфетамин, марихуана  и пакетчета със следи от наркотично вещество. Работата по започнатите досъдебни производства продължава.