Работник към бензиностанция замислил и инсценирал въоръжен грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера към 1.30 часа от видинска охранителна фирма съобщили  в РУМВР-Лом за получен при тях сигнал от паник-бутон на обект на ул."Славянска" от бензиностанция в комплекс в града.

Към ломския адрес е насочен автопатрул и с пристигането си на място полицаите чули обяснението на служителя, който подал сигнала.
По думите му, около половин час по-рано той бил нападнат от непознат, който го заплашил с пистолет, отнел оборота на бензиностанцията - около 650 лв. и го затворил в тоалетната.

Дежурна оперативна група от РУМВР-Лом извършила оглед, 23-годишният работник от монтанското с. Замфир, който бил на смяна, дал подробно описание на нападателя, образувано било полицейско производство срещу неизвестен извършител.

В хода на работата, обаче полицаите бързо изяснили, че нещо "куца" в обясненията на пазача на бензиностанцията и го уличили в инсцениране на въоръжения грабеж. Продължава работата за документиране на "сценария" и установяване на заявените при "грабежа" пари, иззети са и записите от камерите за наблюдение.