26-годишен румънец е заловен и с повдигнато обвинение за измама на възрастен мъж в Пловдив, отнемайки от него 4300 лв., съобщава прокуратурата.

Случаят се развива на 28 февруари, когато 83-годишният Х.П. се прибирал към дома си в града, а до него спрял автомобил, управляван от румънеца Г.Д. Той попитал пловдивчанина как да стигне до град София, а Х.П. му обяснил. В знак на благодарност 26-годишният предложил да даде на възрастния мъж позлатени тенджери и тигани, убеждавайки го да му помогне с качването им до дома му, тъй като били тежки.

Когато отишли в апартамента, румънеца поискал пари, за да си наеме хотел. Х.П. извадил от шкаф плик със спестявания в размер на 5500 лв., когато Г.Д. ги издърпал от ръцете му. Дядото се уплашил и започнал го моли да му остави поне малко пари за храна. Румънецът извадил 1200 лева от плика и му ги дал, а останалите 4300 лв. задържал за себе си. Измамникът поканил възрастният мъж пак да слезе с него до автомобила пред блока, за да му подари пакет с юрган и възглавница, след което си тръгнал.

Веднага след това Х.П. се обадил на свой близък и бил подаден сигнал в полицията. След издирване румънецът е заловен и арестуван, а парите възстановени на пострадалия.

Обвиняемият е задържан за 72 часа, като вчера съдът е решил той да остане в ареста след изтичането им.

Мними търговци продадоха "златни" тенджери за 3000 лв на възрастен човек от Пловдив

Мними търговци продадоха "златни" тенджери за 3000 лв на възрастен човек от Пловдив

Полицията ги издирва