Съвместен екип за разследване на Специализираната прокуратура и прокуратурата в Италия работи по делото, по което са привлечени като обвиняеми Пламен и Атанас Бобокови. 

Във връзка с досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да върши данъчни престъпления и престъпления срещу околната среда и народното здраве, по което са обвинени лицата Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, бивш зам.-министър на околната среда и водите и други длъжностни лица, продължават да се извършват действия по разследването.

Съдът намали 100 пъти втората гаранция за Пламен Бобоков

Съдът намали 100 пъти втората гаранция за Пламен Бобоков

От 1 милион на 10 хиляди лева

Със съдействието на Евроджъст е създаден съвместен екип за разследване между Специализираната прокуратура и прокуратурата на Салерно, Милано и Флоренция в Република Италия.

Наред с това е изготвена Европейска заповед за разследване до компетентната прокуратура в Република Румъния, която е приета от Дирекцията за разследване на организирана престъпност и тероризъм.

Припомняме, братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група за за търговия с боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на "Монбат", а Пламен Бобоков беше освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв.

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Очаква се да бъде внесено искане за постоянен арест

В началото на юни брат му - Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Пламен Бобоков кадрувал дипломати

Пламен Бобоков кадрувал дипломати

Спецпрокуратурата разпространи още от чата с президентския съветник

Малко след това Атанас Бобоков се оттегли като директор на "Монбат". 

На 9 юли Пламен Бобоков и Пламен Узунов бяха задържани за лобизъм и длъжностни престъпления, след показната операция на спецпрокуратурата в сградата на президенството.

Кореспонденцията касае назначения на посланици в Алжир и Нигерия, както и засяга казуса с кораба "Бадр".

Обвиненията срещу Пламен Бобоков били абсурдни, твърди адвокатът му

Обвиненията срещу Пламен Бобоков били абсурдни, твърди адвокатът му

Инa Лyлчeвa: Новите обвинения са израз на произвол и пристрастност