Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията му със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов - бе намалена от 1 милион на 10 хиляди лева.

На този етап съдебният състав не намира достатъчно доказателства в полза на обвинението, че Бобоков е склонявал Пламен Узунов да нарушава служебните си задължения, а кореспонденцията е била публично достъпна. 

На президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов бе наложена гаранция в размер на 20 000 лв.

Преди седмица Бобоков обжалва гаранцията си. Според адвокат Ина Лулчева новите обвинения ca aбcypдни и ca изpaз нa пpoизвoл и пpиcтpacтнocт.

Обвиниха Бобоков и Узунов за търговия с влияние

Обвиниха Бобоков и Узунов за търговия с влияние

Двамата са задържани за 72 часа

Освен това Пламен Бобоков вече е платил една гаранция в размер на 1 млн.лв. по другото разследване, което се води срещу него за вноса на боклук у нас.

Припомняме, на 9 юли Пламен Бобоков и Пламен Узунов бяха задържани за лобизъм и длъжностни престъпления, след показната операция на спецпрокуратурата в сградата на президенството.

Кореспонденцията касае назначения на посланици в Алжир и Нигерия, както и засяга казуса с кораба "Бадр".

Днес трябваше да се гледа и мярката за неотклонение на втория Бобоков - Атанас, който се намира в ареста, но бе отложена заради нужданата от съдебно-медицинска експертиза. Предстои в понеделник Апелативният специализиран съд да реши дали да пусне Бобоков от ареста.