Съдия Петър Савчев е кандидат за председател на Софийския районен съд, съобщи "Правен свят". Кандидатурата му дойде в деня, когато изтича срокът за подаване на документи за участие в процедурата по избор на председател на СРС.

Съдия с половин година стаж поема ръководството на СРС

Съдия с половин година стаж поема ръководството на СРС

Стефан Милев има обаче десетгодишен стаж като прокурор

Това е втората процедура. Първата бе прекратена, след като не се яви нито един желаещ за административен ръководител.

Временният шеф на СРС е избран незаконно, алармират от партията на Христо Иванов

Временният шеф на СРС е избран незаконно, алармират от партията на Христо Иванов

Стъпките за съдебна реформа остават на хартия, пишат от "Движение Да България"

До новия избор на председател на СРС се стигна, след като в края на миналата година цялото ръководство на СРС подаде оставка в знак на несъгласие с политиката на Висшия съдебен съвет по отношение на свръхнатовареността на съдиите. Повод за недоволството бе и ниското заплащане на съдебните служители. Сега бившият шеф на СРС Методи Лалов е кандидат за член на съвета.

Номинираната за временен шеф на СРС Албена Ботева не получи одобрението на съдебните кадровици от ВСС и за временно изпълняващ длъжността ръководител на СРС бе определен съдия Стефан Милев.

Днес изтича и срокът за подаване на документи за шеф на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС). Един от кандидатите е председателят на Специализирания наказателен съд Георги Ушев, който само преди четири месеца бе преизбран на поста за втори мандат.
Другият отново е съдията от АСНС Румяна Илиева. Тя участва и в първата процедура, като конкурент за поста ѝ беше Даниела Росенова. Тогава нито една от двете не успя да събере необходимия брой гласове и бе открита нова процедура.