35-годишен мъж, живеещ на семейни начала с дъщерята на починалата, е задържан за убийството на 62-годишна жена във Враца. Това заяви на брифинг Димитър Шейнов, ръководителят на ОДМВР-Враца.

По думите му тази нощ е получен сигнал на телефон 112 от дъщерята на жертвата. Тя посетила дома на майка си и я открила с порезна рана в областта на главата. Пристигналата на място оперативна група извършила оглед, като установила, че става въпрос за убийство.

Шейнов посочи, че в резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия извършителят е установен. Мотивите за убийството са от семейно-битов характер, допълни той. Директорът на ОДМВР-Враца каза още, че оръжието на убийството е нож. Той поясни, че извършителя се е опитал да се отърве от него, но криминалистите са го открили в близост до местопрестъплението.

Арестуваният не е криминално проявен. Той е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде привлечен в качеството на обвиняем и внасяне на искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".

Направени са тестове за наркотици и алкохол, чака се резултата от тях. Назначени са и няколко експертизи, стана ясно от брифинга.

Убиха жена във Враца

Убиха жена във Враца

По неофициална информация е задържан неин роднина