Гръцката полиция и Интерпол разбиха канал за дрога и оръжие през Петрич. В схемата са замесени двама благоевградчани и италианец, съобщи електронното издание на в. „24 часа"..

33-годишният Радослав, жител на Благоевград,  и негов приятел - Александър, са задържани преди дни в пристанищния град Игуменица в Гърция на път за Италия. При обиск на микробуса и автомобила БМВ, с които са пътували благоевградчаните, местните гранични полицаи са намерили 1,5 кг хашиш и 4 автомата "Калашников" със заглушители и множество пълнители. Находката била открита в страничните врати на микробуса. Задържани са Радослав, Александър и пътуващ с тях италианец от калабрийската провинция Козенца.

Репортерско разследване на struma.com е  установило, че Радослав от години е превозвал пътници от Благоевград за Италия. Негов приятел - Дарчо от Разлог, му е предложил за последното пътуване до Италия микробус, взет на лизинг от Дупница. Трябвало е да превози  четирима души от Разлог, няколко от Благоевград и един италианец от Петрич. Заедно с това е трябвало в Италия да бъде закаран и лек автомобил БМВ на негов приятел в Милано. Радослав е шофирам БМВ-то, а приятелят му Александър - сребристия мерцедес на Дарчо. С натоварените пътници Радослав и Александър са преминали през Петрич, откъдето са взели и калабриеца. При пристигането на Игуменица са били посрещнати от полицаите и спецполицаи от Интерпол. Пред очите на смаяните пътници са  били открити оръжията и дрогата.
Радослав, Александър и италианецът са в ареста, колите също са задържани.

Според разследващите,  става въпрос за съществуващ от години канал за дрога между  България и Италия, минаващ през Петрич. Находката на оръжията обаче шокирала  интернационалната полицейска бригада. Работата по случая продължава.