Никой не е недосегаем пред закона. Ако е имало такъв период в историята на България след 89-та година, то той е в миналото. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпроси дали има официално потвърждение за ареста на бизнесмена Васил Божков в Обединените арабски емирства.

Гешев увери, че в момента, в който има официално потвърждение за това, българските граждани ще бъде уведомени.

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Твърди бившия му съдружник Цветомир Найденов

Главният прокурор потвърди за ареста на Борис Бекяров във Виена и това, че бизнесменът е част от групата, обвинена с Васил Божков. На въпрос за обвиненията спрямо шефа на Комисията по хазарта Александър Георгиев главният прокурор посочи, че лицето е дало показания, направило е признание и съдейства. Това ще се вземе под внимание при искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение.

България се променя и който не го и видял и разбрал това, ще носи последствията, регламентирани в закона. Това се отнася за всички - независимо дали е човек, който живее тук (главният прокурор се намираше в столичния квартал "Христо Ботев", който е населен преди всичко с роми, бел.ред.) или за някой, който разполага с милиарди, коментира Гешев и продължи:

"Ние ще продължим по този начин, знаем срещу кого се изправяме, знаем, че ще бъдем атакувани. Знаем и защо сме атакувани, знаем и от кой. Но ще продължим, защото смятаме, че го дължим на българските граждани."

Гешев обяви война на битовата престъпност

Гешев обяви война на битовата престъпност

Гешев: държавата е длъжник на своите граждани и е "време да плати дълга си"

По думите на Иван Гешев прокуратурата и държавата дължат всичко това на българските граждани, а:

...и богатите хора трябва да си плащат данъците", защото това са парите на българските данъкоплатци - "те са откраднати от българските граждани", тъй като не са достигнали до тях под формата на пенсии, социални услуги, пътища, социална и медицинска дейност.

Тази 500 млн. лв., отклонени според обвинението от събиране в Комисията по хазарта, са "откраднати от тях, българските граждани", по думите на Иван Гешев.

"Време е преходът да свърши. Ние казваме стига и ще видите, че ще го направим", обеща главният прокурор.

Прокуратура съзря хибридна атака от страна на Васил Божков

Прокуратура съзря хибридна атака от страна на Васил Божков

Прокуратурата знае срещу кого се е изправила