Шефът на "ТАД груп" Иван Тодоров, арестуван заради кибератаката срещу НАП, получи ново обвинение по случая, съобщи bTV. Той е обвинен като организатор на престъпна група, създадена с користна цел.

Според обвинението той е карал подчинените си да търсят уязвимост в различни сайтове, за да ги принуди да сключат договори с неговата фирма.

Според защитата обаче нито един от разпитаните свидетели не твърди, че е изнудван или принуждаван да плати.

Тодоров направи нов опит да излезе на свобода, но съдът отложи решението си по случая за утре.

Поискаха постоянен арест за собственика на "ТАД Груп"

Поискаха постоянен арест за собственика на "ТАД Груп"

Той е обвинен в кибертероризъм

Припомняме, че обвинението, с което първоначално Иван Тодоров се сдоби е като подбудител за извършване на киберпрестъплението срещу НАП.

С обвинение за тероризъм са и търговският директор на фирмата Георги Янков и Кристиян Бойков.

На 30 юли шефът на "ТАД Груп" беше задържан на летище "София". Той беше обявен за издирване с европейска заповед за арест, в рамките на досъдебното производство, което се води срещу него, търговския директор на фирмата и служителя ѝ Кристиян Бойков във връзка изтичането на лични данни от Националната агенция за приходите.

Иван Тодоров се връща в ареста

Иван Тодоров се връща в ареста

Това реши Апелативният спецсъд

Припомняме, в средата на юли месец стана ясно, че от базата данни на НАП са източени лични данни на над 5 милиона български граждани. Течът на данни предизвика проверка на Комисията за защита на личните данни, която завърши с решение за глоба от 5.1 млн.лв. От НАП обаче заявиха, че ще обжалват решението. Вчера по време на изслушването на шефа на КЗЛД във временната ресорна парламентарна комисия стана ясно, че системите за защита на данните на НАП не са обновявани повече от 10 години.

Иван Тодоров: Не съм поръчвал нищо
Обновена

Иван Тодоров: Не съм поръчвал нищо

Защитата не пожела да коментира