Издирваните трима мъже за взрива на банкомат в Сепарева Баня са опасни според главният секретар на МВР Младен Маринов. Това стана ясно в негова интервю в ефира на Нова.

Младен Маринов обясни, че са регистрирани опити от страна на издирваните да напуснат страната.

Спец по взривяване на банкомати заловен преди 6 месеца

Спец по взривяване на банкомати заловен преди 6 месеца

Според главсека Маринов не се търси „мозъкът“ - дейността не е сложна

"Лицата са ясни, уточнени са. Фактът, че знаят, че ги издирваме и не се предават, означава, че по някакъв начин са притеснени и имат съпричастност към извършените престъпления, в които ги обвинявам. Смятаме, че са опасни", заяви Маринов.

Младен Маринов обясни, че групата за взривяване на банкомати е структурирана. Всеки един член имал своята роля. Един от тях взривява, друг взима касетите от банкомата, трети е шофьор, осигуряващ периметър, за да може бързо да ги предупреди за опасност.

Взривиха банкомат - този път в Сапарева баня
Обновена

Взривиха банкомат - този път в Сапарева баня

Младен Маринов лично ръководи спецакция на МВР и баретите по залавянето на крадците

Службите са си свършили добре работите. Това смята Маринов, въпреки че мъжете не са арестувани все още. Според него е нужно време, за да може полицията да се ориентира и да влезе по следите на престъпната група.

"Хубаво е, че задържахме автомобила със всички веществени доказателства. Колегите се справиха отлично", изтъкна главсекът на МВР. "Не смятам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати", отсече още Мринов.

По думите му МВР смята, че групата е отговорна поне за 4 случая на взривени банкомати. Маринов припомни, че такава група беше заловена и миналата година. Тя била съставена от 2-ма души - единият е катастрофирал и е починал скоро, а другият още бил в ареста.

Тримата издирвани обирджии напуснали страната?

Тримата издирвани обирджии напуснали страната?

Продължава издирването на тримата мъже, взривили банкомат в Сапарева баня

"В момента е направен анализ на активния престъпен контингент. Има фокус върху други лица", обяснява Маринов.

Припомняме, че вчера МВР съобщи, че кражбата на банкомата в Сапарева баня е извършена в съучастие с 4-ма души. Лицето, привлечено като обвиняем е било помагач, така наречената външна отцепка.

Господин Динев е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа, като предстои да се поиска от районния съд Дупница постоянният му арест. Очаква се и за другите мъже, за които има данни, че са съпричастни към престъплението, да бъдат открити и предадени на съд.

Двама от мъжете, които МВР издирва, са с криминални регистрации.

С хеликоптер и кучета издирват взломаджиите на банкомат

С хеликоптер и кучета издирват взломаджиите на банкомат

Младен Маринов: Още днес ще бъдат задържани

Полицията проведе спецакция и издирва взломаджийте с хеликоптери и полицейски кучета. Участваха и жандармеристи. Обвиненият вчера Господин Димов беше заловен вчера сутринта от органите на властта.

В последната година разбиването на банкомати стана модно престъпление.Само тази седмица случаят е Сепарева Баня е вторият на взривен банкомат. В среда призори в столицата бандити взривиха банкомат в кв. "Редута". Бяха обрани и банкомати в столичните кв. "Банкя", кв. "Левски" и в с. Баня.

Взривиха банкомат в София
Обновена

Взривиха банкомат в София

Откраднати са 60 000 лв.

В началото на миналия месец бяха откраднати 53 хил. лв. от банкомат в кв. "Дружба" в София. През септември Дупница също осъмна с пореден случай на обир на банкомат.

В края на август пък, банкомат беше взривен с столичния квартал "Младост"през нощта. По първоначална инфорация, бяха откраднати над 80 хил. лева. Около 10 хил. лева се разпиляха край блока, като полицията ги е огради, за да се избегнат "апетити".