Изправят пред съда двамата протестиращи, потрошили кола пред румънското посолство.

26-годишният Г.Г. е обвинен, че противозаконно е повредил чуждия автомобил, както и че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост.

На 32-годишният С.А. пък е повдигнато само обвинение за хулиганство.

Припомняме, при протестите на 17 август на бул. "Ситняково" в София демонстранти потрошиха кола на жена с две деца, която се опита да премине през блокадата.

Обвиниха двама протестиращи за потрошената кола пред румънското посолство

Обвиниха двама протестиращи за потрошената кола пред румънското посолство

Те са мъже на 25 и 32 години

Причината е, че протестиращите се разгневили от постъпката на жената, наобиколили автомобила и започнали да го блъскат, удрят и клатят. Децата се уплашили и разплакали. Обвиняемият Г.Г. бил част от протестиращите, които блъскали по автомобила. Той нанесъл удари с ръце по предното стъкло на колата, в резултат на което стъклото се счупило. Тези действия той извършил пред двете деца. След това се оттеглил и се слял с тълпата.

Жената се обадила на телефон 112 и подала сигнал за случващото се. В това време обвиняемият С.А. нанесъл удари по страничните стъкла и капака на колата. След това той минал от задната страна на автомобила и свалил с ръце регистрационната му табела.

Спрямо Г.Г. беше взета мярка за неотклонение "подписка", а спрямо С.А. - мярка за неотклонение "парична гаранция ".

Предстои делото срещу двамата да продължи в съда.

Напрежение на протестите - демонстранти чупиха кола с две деца в нея

Напрежение на протестите - демонстранти чупиха кола с две деца в нея

Нов опит за блокада пред румънското посолство...