Убиецът на възрастна жена от Първенец ще бъде изправен пред съда. Пловдивската окръжна прокуратура е внесла обвинителния акт срещу 29-годишния Васил Петров. Той е обвинен, че блудствал с 85-годишна жена и я убил по особено мъчителен начин, съобщават от прокуратурата в Пловдив.

Припомняме, че баба Диана Андонова е убита през февруари 2009 г., но убийството й бе разкрито едва през октомври миналата година. Полицаите стигнали до извършителя Васил Петров след ДНК анализ след блудство с друга възрастна жена, извършено в края на август 2016 година. Мъжът е глухоням и неграмотен, но не бил правил впечатление на агресивен.

Съдът остави в ареста убиеца от Първенец, признал вината си

Съдът остави в ареста убиеца от Първенец, признал вината си

Признал и за убийството, и за блудството

От държавното обвинение обясняват, че обвиняемият и жертвата се познавали, тъй като и двамата живеели в село Първенец. Той помагал на възрастната жена в домакинството, а тя му давала храна. След смъртта на съпруга й през 1988 г. пенсионерката живеела сама.

На 18 февруари 2009 г. Васил Петров помагал в сервиз за ремонт на камиони в Пловдив. След като се прибрал с автобуса в Първенец, пил кафе в заведение и около 21.00 часа решил да посети възрастната жена. Когато влязъл, пенсионерката гледала телевизия, а в стаята било тъмно. Младият мъж легнал до жената и започнал да я опипва, а тя се развикала и опитала да го отблъсне. Тогава обвиняемият започнал да я удря с юмруци по лицето и да я души.

Въпреки оказаната от старицата съпротива, Петров успял да блудства с нея, като през това време удрял главата й с юмруци и в рамката на леглото. Когато тя спряла да се съпротивлява, той видял, че наоколо има кръв и си тръгнал. Прибрал се в къщата, където живеел с баща си. Изхвърлил кървавите дрехи в кофата за боклук.

Възрастната жена починала вследствие на нанесените удари и душенето. Трупът й бил намерен на следващия ден от неин близък. Съдебно-медицинска експертиза установила, че смъртта на жената е причинена по особено мъчителен начин.

ДНК-анализ от блудство издаде убиец след осем години укриване

ДНК-анализ от блудство издаде убиец след осем години укриване

Полицаите в Пловдив са задържали извършителя

На 30 август миналата година Васил Петров влязъл в дома на друга възрастна жена, на която също помагал в домакинството. Той седнал до нея на леглото и започнал да я опипва, въпреки нейното нежелание. Тя успяла да включи телевизора и мъжът се уплашил от светлината в помещението и избягал през прозореца.

Експертиза е показала пълно съвпадение между ДНК профила на обвиняемия и такъв иззет от трупа на убитата през 2009 г. жена.

Разследването е установило, че убийството е извършено на 18 февруари 2009 г. Съдебно-медицинска експертиза е заключила, че обвиняемият е можел да ръководи действията и постъпките си в деня на убийството и може да участва във всички етапи на наказателния процес. Той е действал спрямо пострадалата жена с насилие и физическа агресия, без да проявява съчувствие, отговорност и зачитане. Според вещите лица това е относимо към особена жестокост.

При разпита в досъдебното производство Васил Петров се е признал за виновен, допълват от прокуратурата.