Кметът на Район "Младост" Десислава Иванчева сезира Софийска районна прокуратура и столичната полиция по случай за сериозни съмнения за фалшификация на документи от страна на инвеститор.

Строители на турска компания събориха столичен кмет в калта

Строители на турска компания събориха столичен кмет в калта

Кметицата на "Младост" отишла на проверка след 22 часа

Съмненията на кмета на "Младост" възникват около преписка за одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж на 7-етажна сграда със смесена общественообслужваща функция. Мястото на сградата - на ъгъла между улиците "Свето Преображение" и. "Д-р Атанас Москов".

След получаването на преписката в Район "Младост", администрацията дава указания за внасяне на допълнителни документи, които са внесени от инвеститора на 16 март тази година. При прегледа на документите обаче екипът на Район "Младост" забелязва явни белези за манипулация.

Да има и строителна полиция, предлага кметът на столичния кв. "Младост"

Да има и строителна полиция, предлага кметът на столичния кв. "Младост"

Кметицата, блъскана от строители на турска фирма, не е влизала в частен обект

Според районната администрация е налице явно несъответствие и липса на прилика в подписите в допълнително представените документи. Те били положени в един документ по един начин и по съвсем различен начин в друг документ. Подписите изглеждали, че са поставени от един и същ човек, без разлика в цвета на мастилото на химикалката. Въпреки това обаче кметството в "Младост" има сериозни съмнения, че представените документи са неистински и положените в тях подписи не са на посочените за автори лица.

Освен различните подписи, в графичната част от проектната документация имало и множество подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се виждало в документ, озаглавен "ПРОЕКТ". Подлепването било върху наименованието на обекта и имената на съгласувалите проектанти.

Кметът на "Младост": Където има дупка, веднага излиза сграда

Кметът на "Младост": Където има дупка, веднага излиза сграда

Столичани протестираха срещу застрояване в междублоковите пространства

В сигнала до прокуратурата кметът на столичния район е категорична, че установяването на авторството на подписите без съмнение е от решаващо значение за законността на производството и за одобряването на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж.

От кметството в "Младост" посочват също, че един от главните приоритети на администрацията е да не се допускат строежи, които не удовлетворяват законовите изисквания и гарантирането живота и здравето на гражданите.

ГДБОП разби група за имотни измами
Обновена

ГДБОП разби група за имотни измами

Въртели и бизнес с лихварство и скимиращи устройства