Искам да знам коя е тази банка, в която има 598 милиона евро, запита Банев и допълни, че ако през годините са си управлявали добре портфейла, трябвало да имат не един, а три милиарда.

Той запита българската общественост дали би поискалата оставките на главния прокурор Сотир Цацаров и зам.-главния прокурор Иван Гешев, ако не се открият един милиард лева по всички сметки на семейството. "Не може да се изцепиш пред цялото общество и да кажеш, че Николай Банев има по швейцарска сметка един милиард лева", негодува Банев. Той заяви, че няма нито един цент по швейцарски сметки.

"Времето в България е предизборно и има нужда от отклоняване на общественото мнение, за да се покаже, че новият орган спецсъда нещо върши", обясни и Евгения Банева в съдебната зала, след като стана ясно решението на съда, че тя и съпругът й остават за постоянно в ареста.

Баневи поискаха да дадат брифинг пред медиите.

Баневи остават в ареста

Баневи остават в ареста

Решението на Спецапелативния съд е окончателно

Никола Банев определи спецпрокуратурата и спецсъдът като бутафорни.

Банев припомни думите си от времето, когато ГЕРБ дошли на власт, че на власт идват една шайка разбойници и нищо от това, което е казал, не е било опровергано.

"Нямам личен конфликт с ГЕРБ", отсече Банев и допълни, че неговият личен конфликт е законността. Банев отрече някоя политическа партия да е искала каквото и да било от него.

Банев потвърди, че съпругата му не е имала ръководни функции в приватизираните дружества и не е посочена като такава във всички доказателства по делото.

Огромната част от свидетелите по делото са работили в системата на "АКБ ФОРЕС", уточни Банев и припомни, че те самите, по тяхно желание, са се подписвали на документите и трудовите договори.

Банев: Съдебният процес срещу нас е като селска вечеринка

Банев: Съдебният процес срещу нас е като селска вечеринка

Николай Банев се смее на обвиненията на прокуратурата

"Свидетелите са пресирани от прокуратурата и от целия този уникален спектакъл, за да дадат показания", обвини Николай Банев.

Банева е била "външният министър", когато са подготвили трите проекта за "Полимери", включи се отново Банев. По думите му "Полимери" би могло да бъде най-доброто предприятие не само в региона, а в света, ако са им били отпуснати средства от Българската банка за развитие (ББР), с които да се подпомогне дейността на проекта.

Банев посочи, че нееднократно е уведомявал премиера Бойко Борисов, по време на първото и второто правителство, за проблемите в "Полимери" и "с други по-едри числа, за да може да ги вижда от далечко". По думите му през всичките години се е водила уникална война от страна на държавата спрямо приватизираното дружество.

Банев не прочел нищо ново в новия том, внесен от обвинението

Банев не прочел нищо ново в новия том, внесен от обвинението

Крадецът вика - дръжте крадеца

Банева призна, че не е изненадана от решението на съда. Тя няма никакво обяснение за повдигнатите и обвинения. Банева подчерта, че тя е била никоя в приватизираните дружества, а е била само изпълнителен директор на туристическата фирма "АКБ ФОРЕС". Тя е категорична, че не може да коментира приватизации, а може да коментира постприватизации.

Според нея не е нормално едно предприятие с капитал от 200 милиона лева да бъде обявено в несъстоятелност със "само" 36 000 лева задължения.

Тя увери, че занапред ще участват в наказателното производство и ще се опитат да се защитят от условията в следствения арест.

Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди адвокатът на Баневи

Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди адвокатът на Баневи

Случаят "Баневи" приличал на този с Цветан Василев