Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 28 - годишен мъж за кражба на 2 800 лв., чрез заплахи и използване на сила. За това престъпление той може да получи от три до десет години затвор.

Това предаде пресцентъра на прокуратурата в Пловдив.

На 10.12.2017 г. в дома на семейство в с. Златитрап, обл. Пловдив, пристигнали четирима непознати мъже. Те обяснили, че майстор, който преди дни им ремонтирал покрива, ги изпратил, за да вземат забравена от него ножица. Първоначално 78-годишната жена и съпругът й, на 80 г., не искали да ги пускат в двора, но след като станал скандал, те се уплашили и се съгласили.

Обвиняемият Г.В. си показал и личната карта, след което жената му разрешила да вземе ножицата. Той се качил на покрива. Там намерил ножицата, започнал да я размахва и в това време да разваля подредените керемиди, както и да дърпа улуците. Възрастните хора го молели да не руши покрива, но Г.В. не спрял и повикал двама от придружаващите го, които отишли при него да правят същото. След около два часа тримата слезли от покрива и заявили, че семейството им дължи 3 800 лв. за работата.

Жената казала, че нямат толкова пари. Тогава обвиняемият Г.Н., с още двама от приятелите си, тръгнал към нея и извикал: "Давай парите. Ще те удуша, ще те заколя, ако не ги дадеш. Ще те утрепя". Той бутал жената и се заканвал. Възрастните хора се уплашили и предали наличните в дома им 2 800 лв, които били спестявали няколко години. Обвиняемият продължил да иска още пари, но като разбрал, че нямат, си тръгнал с другите трима мъже.

17-годишен открадна 12 000 лв. от възрастен мъж от Септември

17-годишен открадна 12 000 лв. от възрастен мъж от Септември

Част от парите са открити зазидани в дупка в пода на жилището му

Спрямо обвиняемия Г.В. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от 7 декември 2018 г. Той е осъждан. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.