Вуйчото на убития през 2009 г. Юлиян Лефтеров - Кунгфуто е замесен в отвличането и убийството му. Това смятат близките на покойния Лефтеров, чието име се свързваше с групата "Наглите", на която се преписват серия отвличания от близкото минало.

За убийството на двама от "Наглите" - Кунгфуто и Иван Пайнавелов - Сапата, пред Софийския градски съд отговаря Любомир Димитров - Гребеца.

Бащата на Лефтеров твърди, че покойният му син е имал връзка с вуйна си и дори има две деца от нея. Това обаче може да се докаже с ДНК експертиза, каквато към момента не е правена. Почерненият родител смята, че в убийството на сина му е замесен именно вуйчото.

Въпреки видимо тежкото си емоционално състояние, показания пред съда даде майката на убития Лефтеров - Анета Лефтерова. Адвокатът на Гребеца - Илиан Василев, я запита дали знае синът й да е биологичен баща на децата на брат й Александър Чонков. Анета Лефтерова заяви, че знае за такава информация от съпруга си. "Не мога да кажа", отвърна обаче тя, след като бе попитана дали е научавала, че брат й е участвал в организацията по отвличането и убийството на Юлиян. Тя посочи, че не контактува с брат си Александър Чонков и не знае в какви отношения са били със сина й. Чонков е разпитван пред съда в качеството си на свидетел.

Анета Лефтерова разбрала за отвличането на сина си от полицията. Със съпруга й правили опити да го спасят. Самата тя изтеглила 50 000 лв. от банков трезор и ги подготвила за откупа, който им бил поискан. Синът й обаче така и не бил освободен.

"Синът ми беше убит", заяви Анета Лефтерова, плачейки.

Припомняме, единственият обвиняем към момента - Любо Гребеца отговаря пред СГС за убийствата на мозъка на "Наглите" Иван Пайнавелов - Сапата и Юлиян Лефтеров-Кунгфуто. И двамата бяха ликвидирани през 2009 г. в околностите на София.

Лефтеров е убит на 8 януари 2009 г. в местността "Елата", между селата Плана и Железница, Софийско. Според държавното обвинение Гребеца го е прострелял два пъти в областта на главата. Убийството е част от мнимото отвличане на самия Юлиян Лефтеров, организирано съвместно с жертвата. Любомир Димитров заедно с още двама мъже подготвили и инсценирали "отвличането", като целта им била да вземат откуп от близки на Лефтеров. Той обаче пропуснал да каже на "похитителите" си, че пред дома му има видеокамери. Затова и възникнал скандал между него и обвиняемия Димитров. Тогава Димитров ударил Лефтеров няколко пъти по главата и тялото и не му позволил да си тръгне. Димитров разбрал, че "мнимото" отвличане не върви по плана му, закарал Лефтеров в местността "Елата" край София и го убил.

Няколко месеца по-късно, на 12 април, Гребеца убил и Иван Пайнавелов, като го е прострелял с огнестрелно оръжие. Убийството е станало на черен път в местността "Косанин дол", землището на село Бистрица. Мотивът за това убийство е бил спор за пари.