В Пазарджик продължава делото за убийството на сестрите Белнейски.

В рамките на четвъртото заседание по делото стана ясно, че автомобилът, който Лазар Колев е продал дни след убийството на сестрите Белнейски, е бил в отлично състояние, но с пребоядисан капак и таван. Техническата експертиза е показала, че по колата не са правени никакви ремонти, съобщи plovdiv24.bg, позовавайки се на Дарик.

28-годишният Георги Ангелов, който е купил автомобила от обвиняемия, заяви пред съда, че Лазар Колев му е казал, че иска да продаде колата си за части.

Купувачът не се е поколебал, защото автомобилът е бил в перфектно състояние, с изключение на това, че е трябвало да бъде сменен съединителя му. Колата е продадена за малко над 2 хиляди лева, а по мнението на свидетеля, който е собственик на автокъща в столицата, за състоянието на автомобила реалната цена е трябвало да бъде около 5 хиляди лева.

След сделката колата е препродадена на Павлин Балевски за сумата от 4 800 лева. Новият собственик е от Ловеч и прави покупката през месец март 2006-та година. Балевски бе категоричен пред пазарджишкия съд, че предния капак е бил пребоядисан, както и част от тавана на автомобила.

Балевски е ползвал колата няколко години. Сега автомобилът е конфискуван, заради делото "Белнейски". Свидетелят не е получил никакви финансови обезщетения за отнетата му кола.

Роднини на Лазар Колев от Велинград, които също свидетелстваха, заявиха, че не са установили промяна в поведението на обвиняемия, след датата на убийството. По думите им Лазар е ходил често в курортния град на гости. След убийството, на 28 януари 2006-та година, той е бил на обществена баня със своя братовчед. Последният заяви пред съда, че не е видял по тялото на Лазар никакви наранявания.

Припомняме, вчера пред петчленния съдийски състав застана съкилийникът на обвиняемия Лазар Колев - Владимир Славов - Иширковеца. Той беше категоричен, че Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски.

Ден преди това самият обвиняем Лазар Колев заяви, че се чувства изкупителна жертва. По думите на Лазар той е бил „натопен" от заместник-главния прокурор Камен Ситнилски и следователя по делото Веселен Мартински.

Припомняме, след 5-годишно разследване, при огромен медиен интерес, пазарджишкият Окръжен съд започна първото си заседание по делото за смъртта на Росица и Христина Белнейски.

Лазар Колев е обвинен в това, че на 28 февруари 2006 година в местността "Грамадите" край Брацигово е убил по особено жесток и мъчителен начин Росица и Христина Белнейски. Убийството е извършено с цел да се прикрие друго престъпление - изнасилване. За престъпленията, за които е обвинен Колев, се предвижда наказание не по малко от 15 години лишаване от свобода.

По делото са разпитани над 7 000 души. В съдебна зала, като свидетели, са призовани и майката на Росица и Христина, Фани Белнейска, вуйчото на Лазар Колев, бизнесменът Паун Лазаров, както и Владо Иширковеца, съкилийника на Колев в Националното следствие, пред който Лазар е споделил истината за случилото се.