За допуснат пропуск признават от Инспектората към Висшия съдебен съвет. Причината е, че на сайта им е била публикувана незаличена информация за данните в имуществената декларация на съдия Мирослава Тодорова.

Те посочват, че на интернет страницата е бил качен работният файл на декларацията вместо окончателният вариант със заличените данни.

От Инспектората към ВСС уверяват, че след като са получили сигнал незабавно са спрели достъпа до Регистъра на имотните декларации на магистратите на сайта на ИВСС.

ВАС "наказа" Мирослава Тодорова

ВАС "наказа" Мирослава Тодорова

След като тричленен състав на същия съд отмени наказанието

Те съобщават, че Комисията за защита на личните данни, както и самата съдия Мирослава Тодорова ще бъдат уведомени в законовите срокове за допуснатия пропуск и посочват, че вече са взети необходимите административни мерки за изясняване на причината. В зависимост от резултатите ще се предприемат и съответните действия, уверяват от Инспектората.

По-късно днес стана ясно, че председателят на Върховния касационен съд е поискал изтичането на лични данни на съдия Мирослава Тодорова да бъде разгледано на заседание на Съдийската колегия на ВСС, на което главният инспектор да изясни обстоятелствата по случая за допуснатото нарушение.

Съдия Мирослава Тодорова е известна като съдията, завела дело срещу Цветан Цветанов за клевета по времето, когато той беше вътрешен министър.

През април тази година съдийската колегия на Висшия съдебен съвет постанови, че тя няма да бъде наказана за бавно правосъдие.

Съдебната власт – заложник на лошото си управление

Съдебната власт – заложник на лошото си управление

Такова мнение изрази бившата съдийка Мирослава Тодорова