Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е на посещение в САЩ, където ще се срещне с директорите на ФБР и Сикрет Сървис.

В хода на срещата Маринов ще говори и с представители на Бюрото по международни въпроси в областта на наркотиците и правоприлагането (INL), службата срещу разпространение на наркотиците ДЕА и Офиса за наблюдение и борба с трафика на хора към Държавния департамент на САЩ.

Маринов: Нямаме данни Брентън Тарант да е контактувал с българи

Маринов: Нямаме данни Брентън Тарант да е контактувал с българи

Младен Маринов е на посещение в САЩ...

Маринов е придружаван от директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и директора на ГД "Гранична полиция" Светлан Кичиков.

Във столицата на САЩ Маринов ще се срещне и с представители на българската общност.

По данни на БНР Маринов ще посети стената по границата на САЩ с Мексико. Той се надявал да черпи опит за справяне с мигрантския натиск по родната граница.

Коментарът му идва въпреки думите от различни политически фигури, включително и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че миграционният натиск към страната ни вече е почти нулев. Цветанов заяви това на 12 март в рамките на кръгла маса в парламента, посветена на миграционния поток по време на изборите за Европейски парламент.

Припомняме и че по данни на ЕК бежанската криза е приключила.

На обратното мнение е бившият вътрешен министър Валентин Радев. Той мисли, че кризата с мигрантите все още не е приключила.

Нови 3 млн. лв. отиват в МВР за неотложни проекти, свързани с Шенген

Нови 3 млн. лв. отиват в МВР за неотложни проекти, свързани с Шенген

Допълнителните средства към МВР не спират да валят