Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари, е пренесено върху ръцете на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Тя не е докосвала парите. Това заяви пред bTV защитникът на Иванчева Марин Марковски.

Адвокатът обясни, че по протокол от действията по задържането на Иванчева веществото е намерено само върху два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта на едната ръка на Иванчева. Според защитника веществото върху ръката на Иванчева е много малко и то е пренесено върху кметицата, докато тя е писала възражение. Тогава върху листа на възражението е бил протоколът за парите, които са броени на място.

Александър Ваклин дал за маркиране парите много преди да договори подкупа

Александър Ваклин дал за маркиране парите много преди да договори подкупа

Изнудваният бизнесмен бил дал нещо на Дюлгеров в кафе, според адвокат Тодорова

Разследването е констатирало и че Иванчева е имала малко от веществото и под носа, като се обяснява, че Иванчева сама го е пренесла там.

Адвокатът обаче е на друго мнение - той припомняме, че при показната акция по ареста на кметицата полицайка хваща за устата Иванчева, която в този момент вика, че не ѝ е бил осигурен адвокат. "Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика "Искам моя адвокат" и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите", категоричен е Марковски.

Проведен експеримент в студиото на сутрешния блок на телевизията показва, че веществото наистина може да бъде пренесено от един носител на друг само с просто ръкостискане, което подкрепя твърденията на Марковски.

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера
Обновена

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера

В кабинета на Десислава Иванчева намерили стотици преписки

Адвокатът определи като детска мечта риториката на прокуратурата, от където заявиха, че "Иванчева е светнала като коледна елха".

"Прокуратурата ни връща към детството - светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години", отсече Марковски. По думите му цялото дело срещу Иванчева представлява "низ от компромати, които са изключително примитивни". "Когато посредникът е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и зам.-кметицата?", попита Марковски.

Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да говори с марсианците
Обновена

Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да говори с марсианците

Пред съда, който разглежда мярката й за неотклонение

Според адвоката няма и нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която кметицата да е искала подкуп. Той напълно отрече и твърденията, че има записи, в които кметицата казва "поставили сме Ваклин на колене, да си плати". "Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма", категоричен е Марковски. Нямало и нито едно доказателство, че Иванчева е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. 

"Аз съм мъчително притеснен, защото авторитета на прокуратурата означава доказателства и нищо повече", оцени Марковски.

Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, убеден пиарът на "Младост"
Обновена

Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, убеден пиарът на "Младост"

Спецпрокуратурата си съчинила цялата история с подкупа