Кашонът с парите, който беше намерен в колата на кмета на столичния район "Младост" при показната акция по задържането ѝ, е бил подхвърлен от бившия районен кмет Петър Дюлгеров. Това заяви пред bTV пиарът на "Младост" Петър Кържилов.

Кържилов е категоричен, че Иванчева е натопена от бившия районен кмет, който е сочен и за посредник при корупционната сделка. Това станало без Иванчева и Петрова да го видят, допълни пиарът.

Пламен Георгиев: В община "Младост" си позволявали доста "глезотии"

Пламен Георгиев: В община "Младост" си позволявали доста "глезотии"

Няма да има съдийски отвод по делото срещу Иванчева

Според Кържилов цялата история с подкупа е измислена от спецпрокуратурата.
Това било мнението и на останалите служители в община "Младост", които провели свое собствено разследване по случая.

По думите на пиарът става въпрос за набеждаване, което е нагласено от организирана престъпна група. Според него също така няма разрешение от съдия за белязаните банкноти. Останалите разузнавателни средства също били използвани неправомерно. Кържилов очаква обвиненията срещу Иванчева да отпаднат в съда.

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"
Обновена

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"

Най-вероятно кутията с пари е поставена в общината

На 26 април, четвъртък, граждани организират протест в защита на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Общественото недоволство ще се проведе пред сградата на Специализираната прокуратура, допълни Кържилов.

Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да говори с марсианците
Обновена

Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да говори с марсианците

Пред съда, който разглежда мярката й за неотклонение

Случаят с ареста на Иванчева коментира и министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Пред БНТ той заяви, че МВР изпълнява това, което от прокуратурата кажат. "Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не", посочи Радев. 

По думите му не можело действията на служителите на МВР при задържането на Иванчева да бъдат по-експедитивни, както вчера премиерът Борисов пожела.
Действията се забавили, за да може МВР да подпомогне максимално прокуратурата.

Борисов препоръча експедитивност при акции по задържане

Борисов препоръча експедитивност при акции по задържане

Призова гражданите да подкрепят държавата срещу футболните хулигани

Случаят коментира и председателят на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев. По думите му задържаните управници от столичния район "Младост" си позволявали доста "глезотии". Те отишли на почивка, което отложило едното предаване на подкупа.

"Започваме да правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми, като ще проверим всичките банкови сметки и всичките придобити от тях имоти в България и чужбина", допълни Георгиев.

Според антикорупционния шеф няма как да има отвод на съдията по делото срещу Иванчева Пламен Панайотов, въпреки добрите отношения между него и Георгиев. "Няма как да има отвод, защото... ние нямаме никакви правомощия да извършваме действия по разследването. Задържането на лицата, претърсването и изземването, разпитите на свидетелите ги извършват единствено и само прокуратурата", обясни Георгиев.