Делото за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков, ще приключи бързо, защото няма доказателства, които да затруднят следствието. Мнението е на адвокат Марин Марковски. В студиото на БНТ той обясни, че самото следствие ще бъде облекчено, защото има камера на булеварда, където стана тежката катастрофа, а има и свидетелски показания.

Шофьорът, убил Милен Цветков, употребил канабис и амфетамин

Шофьорът, убил Милен Цветков, употребил канабис и амфетамин

Няма никакъв спирачен път на автомобила убиец

Според него защитата на обвиняемия променила линията си и се отказали да обжалват наложената мярка за неотклонение "задържане под стража". Въпросът е това какъв резултат ще има в съда - това ще бъде зачетено от съда, според Марковски.

Той обясни, че преценката за това каква ще бъде присъдата е много важна и на нея се базира усещането на хората за справедливост. Да се прогнозира каква една бъдеща присъда е сложно и не винаги успешно, но може да се прецени - това, което е направил, дали е умишлено. Това определя и дали подсъдния ще получи максималната присъда, поясни Марковски.

"Той (Кристиан Николов - б.р.) го е блъснал на червен светофор без всякаква причина за това. Нарушението е много грубо, а деянието е много опасно", каза адвокатът.

Марковски посочи, че твърденията, че всеки си купува присъдите, не са верни и няма основания да се твърди, че по делото съдиите ще бъдат подкупени.

Шофьорът, убил Милен Цветков - камикадзе
Обновена

Шофьорът, убил Милен Цветков - камикадзе

Трябва да се бръкне в мисълта на родителите, на семейството

Адвокат Марковски предвижда присъда между 15 или 20 години затвор за убиеца на журналиста Милен Цветков. Той подкрепя идеята и за отнемането на шофьорската книжка за определен период от време за шофирани при употребата на алкохол и наркотици, но не и завинаги.

Припомняме, шофьорът Кристиан Николов е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотици - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

Освен на Кристиан Николов, обвинение беше повдигнато и на майка му - Десислава Пешева, защото му е позволила да шофира автомобила - собственост на управляваната от нея фирма, след употреба на наркотици.

Джипът "Ауди Q7" е собственост на фирмата "Десислава Пешева комерс", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в ареста бизнесмен Миню Стайков.

Обвинения бяха повдигнати също срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата. Двамата са обвинени заради това, че са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до тежкия пътен инцидент.