Полицейски екипи ще регулират и контролират движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци през предстоящите празници, съобщават от пресцентъра на МВР.

Присъствието на пътните полицаи ще бъде засилено в дните с очакван интензивен трафик – 6, 7 и 8 май. Целта е да подпомагат движението и да съдействат на шофьорите, като регулират и насочват автомобилните потоци.

Ограничават камионите над 12 тона по магистралите днес между 16 и 20 часа

Ограничават камионите над 12 тона по магистралите днес между 16 и 20 часа

Днес от 12 до 20 и в събота от 8 до 14 часа през Владая ще има две ленти за изход от София

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. От полицията обръщат внимание, че е важно шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на служителите на „Пътна полиция“, които предприемат необходимите действия за организация на движението.

За да бъде улеснен трафикът през Владая днес от 12.00 до 20.00 часа, и утре – 6 май, от 8.00 до 14.00 часа ще има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79).

В неделя, 8 май, от 10.00 до 20.00 часа в същия участък ще има две ленти за влизащите в столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Служителите на реда припомнят, че между 16.00 и 20.00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по най-натоваренитe пътни направления. Целта е да се повиши безопасността при пътуване, да се избегнат задръстванията и да се осигури по-спокойно пътуване на шофьорите на леки автомобили.

В последния почивен ден движението им също ще бъде ограничено. Тогава обаче забраната за тировете ще влезе в сила от 14.00 часа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).