Приятелка на двамата обвиняеми за побоя на 3-годишния Еци - Патрик Първев и Александър Донов, разказа, че е виждала двамата да потупват малчугана по дупето. Свидетелката Илияна Боева се познава с Александър и Патрик чрез общи познати.

Тя заяви, че й е известно, че двамата са полагали грижи за детето. Самата тя е ходила до апартамента, където младежите са гледали малкия Еци и е виждала малчугана.

Припомняме, Патрик Първев и Александър Донов са обвинени за опит за умишлено убийство на тригодишния Христо Велински. Трагедията се разигра през юли 2015 година, като момченцето бе прието по спешност в "Пирогов" след жесток побойТо беше в кома, а по тялото му бяха открити множество синини. Майката Невена Велинска е цигуларка и е работила през лятото на круизни кораби в Скандинавието.

Съдът безмилостен към Патрик Първев

Съдът безмилостен към Патрик Първев

За пореден път той поиска да излезе от ареста

За инцидента е разбрала докато една вечер вечеряла, Патрик й се обадил и й казал, че детето е припаднало и са го завели в Спешна помощ. Свидетелката посочи, че не е забелязала злоба в отношението на Първев и Донов към детето.

В съдебната зала обаче тя спести информация за случай, при който е виждала как Александър затваря момченцето в шкаф. По тази причина бяха прочетени показанията й пред разследващите.
В досъдебното производство тя е разказала за случай, при който са били в дома на Патрик. Той е звъннал по скайп през телефона и показал как е затворил детето в шкаф.

По думите й не се е чувал детски плач. Двамата детегледачи, се смеели. Свидетелката закова двамата обвиняеми и с това, че посочи, че е видяла веднъж лека синина на бузата на момченцето. Патрик и Александър обяснили, че то е паднало от леглото.

На заседанието бе разпитан и друг важен свидетел - майката на малкия Еци. Жената беше категорична, че е имала уговорка с бащата на Александър и не е знаела, че домът й в нейно отсъствие е бил обитаван и от Патрик. "Нито съм виждала, нито съм знаела, че има друг човек в моя дом и че гледа детето ми", посочи Невена Велинска.

Според нея, детето не е било извеждано. Това тя разбрала от съседите си, които й казали, че не са виждали малкия Христо. Майката се е чувала с бащата на Александър, който я уверявал, че всичко е наред.

Тя обясни, че е виждала детето си чрез видеовръзки докато не е била в България. Не може да си обясни защо по никакъв начин не е забелязала индикация, че нещо се случва. Майката посочи, че детето е било комуникативно през това време.

Тя е работила като музикант на ферибот. Дестинацията е била Швеция и Естония. Затова имали уговорка с Александър по кое време да осъществяват видеоконферентната връзка и да си говори с детето.

На няколко пъти, обаче, се е случвало майката да не може да се свърже с Александър. В тези случаи се е обаждала на съседи, за да проверят какво се става.

Майката обясни, че след преживяното детето се стряска на сън и плаче без причина. Разказа, че след като е разбрала за инцидента и се е върнала в България, състоянието на малкия Еци е било критично. Развълнуваната майка посочи, че първата дума, която синът й е произнесъл, идвайки в съзнание, била: "Мамо".

Разпитан беше и свидетелят Кирил Добрев, който към онзи момент е бил служител на Трето районно. Именно той е провеждал беседи с Патрик и Александър след като случаят стана известен.
Добрев изтъкна, че в разговорите си поотделно момчетата си прехвърляли отговорността един на друг. Патрик казал, че Александър е викнал детето и то е паднало и си ударило главата. Александър пък твърдял, че детето е паднало от леглото.

Биячите Донов и Първев умишлено опитали да убият малкия Христо

Биячите Донов и Първев умишлено опитали да убият малкия Христо

Обвинителният акт е внесен в съда

Добрев обясни, че с телефон е било заснето как момчетата нанасят удари на малкия Еци. При оглед била установена и кръв по чаршафите.

На днешното заседание на майката на пострадалото момченце бяха предявени зелена кърпа и зелен еластичен чаршаф, за които тя потвърди, че са от нейния дом.