Труп на 46-годишен мъж е открит снощи около 22:00 часа в района на "Китайската стена" във варненския кв. "Левски", предаде "Петел".

Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Тази сутрин бе открит ножът, с който най-вероятно е бил наръгана жертвата. Предполагаемото оръжие на убиеца е кухненски нож с дървена дръжка, открит до дърво в храстите наблизо.

Трупът от убийството в района на "Китайската стена" във Варна,  е открит в прохода на последния вход на блока, срещу спирка "Явор". Починалият е бил прободен 5-6 пъти в гърдите.

Убитият снощи се казва Тодор и е работил като диджей във варненска дискотека. Мъжът живее точно на мястото, където е заклан. Хората го знаят като много добър човек.

Съседи се оплакват от набези от наркомани в района. Неотдавна имало инцидент с момиче, на което младеж дръпнал чантата, но никой от съседите не може да си представи, че Тошко, както го наричат, може да има врагове. "Много добър, много чист човек", коментираха съседите.

Това е второто убийство за 24 часа в страната. В четвъртък вечерта е получен сигнал за стрелба в столичния квартал Казичене. Там бе убит бившият автомобилен състезател Борис Борисов-Боби Белята. Тялото му е намерено до колата му, в близост до бензиностанция край езерото в Казичене.

Припомняме, Белята е арестуван през 2009 г. в хотел „Кемпински Зографски" в рамките на операция на ГДБОП срещу група за търговия с наркотици, изнудване, лихварство и грабежи, свързана със Златомир Иванов - Златко Баретата. Други информации го свързват с Христофорос Аманитидис-Таки.