Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково и държа заложници с часове, се е самоубил в ареста. Той беше задържан за 72 часа.

От Министерството на правосъдието посочват, че за случилото се е било установено днес в 15.40 часа при извършване на рутинна проверка.

Констатирано е, че задържаният се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца. Той е бил настанен с друг арестант, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжния съд в Благоевград.

Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цеков.

До момента е установено, че тази сутрин по време на свиждане задържаният е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях.

Обособен е временен пост и е извикана дежурно-оперативна група от благоевградската полиция, като тялото е транспортирано за аутопсия.

По случая е назначена проверка.

Припомняме, барикадиралият се мъж се предаде на полицията след продължила часове заложническа драма след битов скандал на 3 октомври. Той бе взел и заложници и дори излъчва на живо във "Фейсбук", като видеата бяха пълни с нецензурни думи и заплахи за убийство.

Първоначално заложниците бяха трима, но един мъж бе прострелян и откаран към болница в Сандански. По-късно стана ясно, че ще бъде лекуван в София. В къщата останаха 2 жени.

На мястото пристигнаха и главният секретар на МВР Живко Коцев и специалните части, а полицията бе отцепила района и евакуирала живеещите.

Задържаният е на 41 години от град Лом, криминално проявен. Имаше и данни, че мъжът е психично болен.

Барикадиралият се мъж в санданското село Вълково се предаде

Барикадиралият се мъж в санданското село Вълково се предаде

Битов скандал прерасна в продължила с часове заложническа драма