При съвместни действия на Районната прокуратура в Хасково и Районна прокуратура в Свиленград беше арестуван разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас, за който е установено, че е извършвал длъжностно присвояване в големи размери.

До ареста на митничаря се е стигнало, след като вчера, 21 декември, в Свиленград следовател извършва действия по проверка на материали по производство, при които е установено, че липсва сумата от 100 000 турски лири, която е веществено доказателство по решено досъдебно производство. Разследването по това производство е било водено от разследващ митнически инспектор при Митница - Бургас, с месторабота в Свиленград.

След проведени оперативни действия митничарят е задържан за присвояването на 100 000 турски лири, възлизащо на стойност 58 981 лева.

Срещу митничаря е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на пари в големи размери. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска полицаят да бъде задържан за постоянно.

Разследването по случая продължава. Като мотив за извършеното престъпление, обвиняемият митничар е изтъкнал големите си финансови затруднения.