Митничарите в Бургас иззеха 2827 литра нелегално дизелово гориво от бензиностанция-автоцистерна за продажба на горива на малки плавателни съдове в яхтено пристанище в Созопол, съобщиха от Агенция "Митници".

Бензиностанцията-автоцистерна е запечатана, а собственикът на търговския обект е санкциониран с акт за нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Бензиностанцията-автоцистерна е била разположена в яхтено пристанище в Созопол за продажба на дизелово гориво и бензин на яхти, джетове и др. малки плавателни съдове в порта.

При митническата проверка е установено, че бензиностанцията-автоцистерна се състои от три отделни секции, пълни с горива, но само две от секциите  са били снабдени с нивомерна система и фискално устройство в съответствие със законовите изисквания. Между двете легални секции с дизелово гориво и бензин е била разположена и трета нелегална секция, също пълна с гориво.

Подвижната бензиностанция е запечатана за 30 дни. Извършена е проверка на всички документи за зареждане с горива и платен акциз. Взети са проби от наличните горива в бензиностанцията за лабораторен анализ в акредитирана митническа лаборатория.

В нелегалната секция в бензиностанцията-автоцистерна е имало 2 827 литра дизелово гориво с неясен произход и без платен акциз. То не съответства по състав на представените документи от бензиностанцията за заредено дизелово гориво. Работата по случая продължава.