"Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени", заяви в студиото на Нова телевизия бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов, но той не е съгласен с подобни констатации. Така той коментира проблема с мигрантската вълна и случаите на пострадали полицаи при гонки с бежанци.

"Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени. Напротив, те са подготвени и са се справяли с такива ситуации и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът как е подготвена системата и дали тези, които трябва да взимат решения по отношение на стратегията и тактиката, се справят със задълженията си. Обяснявайки как полицията не е подготвена, даваме сигнал на бандитите и им казваме "Карайте с пълна газ, няма да ви спираме", заяви Маринов.

Критично остава състоянието на полицая, ударен от бус с мигранти

Критично остава състоянието на полицая, ударен от бус с мигранти

Той е в медикаментозна кома и на апаратна вентилация

"Още преди случая в Бургас от трибуната на 46-ото НС предупредих, че има проблем с незаконната миграция. Тогава не бях чут, защото там се крещеше и имаше политически обвинения. Българският полицай беше обявен за престъпник. Когато такъв проблем се прикрие от политическото ръководство, той си работи отвътре. Това е като ръждата. Ако намажеш отгоре с боя, но не я махнеш, тя ще стане още по-голяма. Нека зададем въпроса г-н Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на полицаите? Затова сега нямаме облекла. Като министър и като човек, който е носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите", каза още депутатът.

Той не пропусна да каже, че Бойко Рашков използвал МВР за политическа битка и бил изолирал професионалното ръководство от вземането на решенията в министерството.

Младен Маринов коментира и акцията в град Стамболийски. Според него не е станало ясно каква е целта на акцията и дали е постигната, като се има предвид, че самият кмет на града не е задържан и срещу него няма повдигнато обвинение. В тази връзка той поиска оставката на министър Иван Демерджиев. Той коментира изпращането на 20-тина полицаи с дългоцевно оръжие за да обискират кметство, на фона на факта, че граничните полицаи пазят страната ни от мигранти с пистолети "Макаров".

"Когато е трудно и някой си подаде оставката, го смятам като бягство от проблема. Съставянето на кабинет е много отговорна работа и не трябва да се бърза. Виждате какво се случи с предишните коалиционни партньори", заключи Маринов.

Кметът на Стамболийски се разследвал от месеци

Кметът на Стамболийски се разследвал от месеци

Има събрани множество доказателства за корупция