Нямам повдигнато обвинение и не бях задържан. Това ми се случва за трети път. Това каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев пред БиТиВи, след като късно снощи бе освободен. "Претърсиха общината. Бяха ми взети и лични вещи. Но така и не разбрах какво търсят", обясни той и добави, че от общината са иззети компютри и документи, което ще затрудни работата й.

Той отрече да има злоупотреби с евросредства и обясни, че всичко, което се прави в общината е с нейни пари, а не с европейски. "Проверките няма нищо лошо, но обществена поръчка, която е пусната в община Стамболийски, е пусната и съобразена със ЗОП. Всичко, което се извършва на територията на общината, се извършва с отпуснати средства от правителството на Борисов и няма как аз по някакъв начин да злоупотребя с тях", допълни Мараджиев.

Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев

"Единствена цел е да се отвлече вниманието от това, което се случва в момента - убийство на полицай, това, което се случва на границата. Това е пиар акция на полицията срещу работещи кметове на ГЕРБ, за да отвлече вниманието от наболели въпроси и несправянето на полицията с тях", заяви Мараджиев.

Припомняме, че кметът на Стамболийски Георги Мараджиев вчера беше задържан по сигнал за злоупотреби с обществени и европейски средства по проекти. През март той отново бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.

Кметът на Стамболийски се разследвал от месеци

Кметът на Стамболийски се разследвал от месеци

Има събрани множество доказателства за корупция