24-годишни младежи ръководели разбитата банда за наркотици в Елин Пелин, съобщават от "24 часа".

Родителите на момчетата били запознати с дейността на децата си и дори ги прикривали или им съдействали. Майката на единия задържан изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, когато полицията влязла да обискира дома им. Друга пък осъществявала транспортирането на наркотиците от София до Елин Пелин.

Информация за наркогрупата е била получена още през февруари.

На брифинг на специализираната прокуратура заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев бе категоричен, че толерирането на тази дейност от родители е крайно неприемливо и е необходима здрава семейна среда.

От своя страна ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек поясни, че често се разбиват подобни групи за разпространение на наркотици. Те обаче отварят ниша, която бързо се заема от друга банда.

Разбиха втора наркогрупа в Елин Пелин

Разбиха втора наркогрупа в Елин Пелин

Четирима се изправят пред съда

По информация на разследващите складът, откъдето се зареждала бандата, е бил разбит по време на сделка. Именно там са били открити голяма част от наркотиците и фалшивите еврови банкноти с номинал от 100 евро.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, наркогрупата беше разбита вчера. Това беше втората наркогрупа, действаща на територията на Елин Пелин и региона, която органите на реда неутрализират в рамките на четири денонощия.

На 3 декември след сделка с доставчици на наркотици на едро от София бяха задържани четирима участници в друга престъпна структура в града, у които бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар, пари, електронни везни.