Над 120 антимафиоти са участвали в уникална по мащабите си операция срещу букмейкъри на „черното тото" и незаконни залагания в Интернет.
В операцията са се включили и петима прокурори от Софийска градска прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

Разследването, продължило повече от половин година, е установило 30 лица от София, Гоце Делчев и Ловеч, които са "въртели" 5 млн. лв. в "черното тото" и са инвестирали печалбите в друга престъпна дейност.
Сред тях има и близки до футболни клубове.

През ноември 2008 г.  в  ДПОТП-МВР постъпва  информация за организирана престъпна група, занимаваща се с "черно тото" - определяне на коефициенти,  изплащане на печалби върху резултати от футболни мачове и спортни състезания използвайки чуждестранни букмейкърски сайтове в интернет.    

Групата набирала огромни сумиза залагания от български граждани, занимавала се е с рекет и събиране на дългове от нередовни платци, а средствата са инвестирали в друга престъпна дейност.
Членовете й отнемали насилствено движимо и недвижимо  имущество от длъжници.

Организаторите на незаконните залагания, освен натрупаните печалби от незаконната дейност, са получавали процентии от чуждестранните букмейкърски къщи по програми за партньорство, като средствата не са декларирани.

При днешната операция са проверени 28  адреса в София и страната. Иззети  са 326 110 лв.; 15 800 евро; 20  100 долара; 20 компютърни конфигурации, 5 флаш памет; 37 мобилни телефона, лек автомобил  "Мерцедес".


Сред иззетите материали са много  нотариални актове, банкови и фирмени договори, записи на заповед, пластини за магнитни карти и четец, злато и бижута, тефтери с коефициенти за залагания; договори за заем, лизинг, кредит, две дози кокаин; над 100 стека цигари без бандерол и други.