МВР разследва минали действия на двамата обвинени за престъплението в Негован.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов по повод нови разкрия по случая с двойното убийство и предполагаема трета жертва на Пламен Шляпашки.

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Полицията ги следила около 6 дни

Младен Маринов обясни, че след разкриването на жестокото пестъпление разследващите органи са се фокусирали и върху евентуални действия на двамата обвиняеми в миналото.

Той увери, че в момента, в който има категорични доказателства по случая, те ще станат ясни, но на този етап все още тече разследване.

Обвинените за убийството в Негован остават за постоянно в ареста

Обвинените за убийството в Негован остават за постоянно в ареста

Съдът не уважи искането им да бъдат пуснати под домашен арест

Младен Маринов категорично отказа да коментира решението на българския съд, с което предсрочно се освобождава Джок Полфрийман.

"Това, което ние сме свършили като органи на разкриване на престъплението, ние сме го направили и лицето е получило своята присъда", заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов.

Маринов обаче подчерта, че няма да коментира решенията на съда, тъй като е ръководител на МВР. По думите му той представлява органите, които работят по разследването, и тези коментари няма да доведат до нищо хубаво.

Депутати възмутени от предсрочното свобождаване на Полфрийман
Обновена

Депутати възмутени от предсрочното свобождаване на Полфрийман

Нинова: Това още по-остро поставя въпроса за предложените промени в НПК

Припомняме, двама бяха задържани като заподозрени за жестокото убийство на възрастно семейство от София. На 18 август тленните останки на жертвите бяха открити случайно от граждани в близост до Негован. 10 дни по-късно беше установена самоличността на убитите лица и извършителите и бе конкретизирано местопрестъплението.