В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8461 моторни превозни средства, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Извършен е контрол на 10305 водачи и пътници. Съставени са 2080 фиша и 544 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол -15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 промила, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима души, а други двама са отказали да бъде тествани.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол" са проверени 1325 МПС и 1529 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 318 фиша и 86 акта. Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Двама са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

22 пияни и 8 дрогирани шофьори хвана полицията за ден

22 пияни и 8 дрогирани шофьори хвана полицията за ден

15 души са засечени зад волана с над 1,2 промила алкохол