Нападнали екип на Спешна помощ в Омуртаг, защото отказал да изтегли закъсала в снега кола, докато спасявали пациентка, съобщи Дарик.

Двама мъже набиха екип на Спешна помощ в Омуртаг

Двама мъже набиха екип на Спешна помощ в Омуртаг

Единият побойник е на 23, другият - на 34 години

Малко преди 02.00 часа сутринта в неделя в Центъра за спешна помощ е получен сигнал за жена с диабет, която е припаднала. Адресът бил в ромската махала на града, на ул. "Вардар". Улиците в тази част на Омуртаг все още не са разчистени от снега, затова линейката спряла на най-близката пряка, а лекарят и шофьорът поели пеша към дома на болната.

Екипът на спешната помощ в Омуртаг успял да освести припадналата жена в дома й и тя вървяла бавно заедно с тях към линейката. Двама мъже, на 34 и на 23 години, обаче препречили пътя им. Поискали линейката да изтегли колата им, която била затънала в снега по все още неизчистената улица. След като фелдшерът и шофьорът на линейката отказали да помогнат, защото имали спешен случай, мъжете се нахвърлили върху тях.

От януари са нападнати 28 екипа на Спешна помощ в страната

От януари са нападнати 28 екипа на Спешна помощ в страната

Само една осъдителна присъда при образувани 15 дела

Първо няколко юмруци получил лекарят. Шофьорът бил съборен на земята. Нападнатите се развикали и на виковете им се отзовали хора от улицата. С тяхна помощ те успели да измъкнат болната жена от мелето и да се качат в линейката, след което потеглили. Шофьорът в движение успял да подаде сигнал на тел. 112.

В Перник пак се гавриха с екип на Спешна помощ

В Перник пак се гавриха с екип на Спешна помощ

Младеж бил шофьора, а девойка заплашвала с нож

Двамата мъже, които нападнали екипа на Спешна помощ, били жители на близкото до Омуртаг село Беломорци. Отзовалите се на място полицаи ги задържали, образувано е и досъдебно производство.

По-младият от нападателите е криминално проявен - имал кражби и други хулигански прояви.

Възможно е болниците в Омуртаг и в Попово да затворят

Възможно е болниците в Омуртаг и в Попово да затворят

На БЛС представили различен проект за Здравна карта

Началникът на Центъра за спешна помощ в Омуртаг д-р Адемов, заяви пред радиото, че нападнатите служители все още са стресирани. Те преминали медицински прегледи и предстои да им бъдат издадени документи, с които могат да потърсят правата си пред съдебните органи.