1430 чифта маратонки, имитация на световна марка, са задържали митничари от Митническо бюро Видин в района на ГКПП Ферибот Видин.

Маратонките с надписи NIKE и дизайн, копиращ известната марка, са пътували с унгарски товарен автомобил от Гърция за Италия.

Стоката е задържана на основание Закона за марките и географските означения.

Пазарната стойност на стоката надминава 200 000 лева.

От Митническо бюро във Видин допълват, че през последните три дни в района на Габрово митнически служители от местното митническо бюро са задържали 740 кутии цигари без бандерол.

При други проверки на Митница Свищов, Митническо бюро Плевен и Митническо бюро Севлиево са открити 136 кутии цигари без бандерол и 13 бутилки алкохолни напитки, облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност, които се държат и предлагат за продажба в нарушение на акцизното законодателство.

Цигарите са открити в частни автомобили.

Те са от марките Merilyn, EVА, Na tur, Prestige, Raquel, L&M, Delight, Victory, Viceroy, ,Cooper, KING, NEW MOND, GOLD CLASIC, Cooper Slims LIGHTS, Raquel, Natur Blue Slims, Gold classic, Cooper slims, Baron, Tabaccus slims, M1.

По случаите ще се образуват административно наказателни производства, а за по-малките количества са наложени глоби с фиш.