"Водачите в България си позволяват да се движат с по-висока скорост от позволената." Това заяви главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция", който обобщи резултатите от проверките на катаджиите в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната.

За ден хванаха нови близо 1000 с превишена скорост

За ден хванаха нови близо 1000 с превишена скорост

Общо 3249 нарушения по време на операцията

Оказва се, че вчерашният ден - 15 август, е рекорден по отношение на контролната дейност. В хода на операцията полицейските екипи са проверили 5 725 моторни превозни средства и 7 682 души.

Установени са 4 673 нарушения, като са издадени 2 208 фиша и 917 акта.

Констатирани са 1 548 случая на превишена скорост.

"Всеки един водач има отговорности, когато застане зад волана. Ние сме длъжни да констатираме нарушенията и като превантивна мярка да ги наказваме. Смятаме, че това ще има дисциплиниращ ефект върху водачите", посочи Рапчев и допълни, че проверките ще продължат до края на месец септември.

Бутнаха три деца при дрифтове в Петрич
Обновена

Бутнаха три деца при дрифтове в Петрич

Две от децата са с опасност за живота

В рамките на вчерашния ден пътните полицаи са отнели 82 шофьорски книжки заради неплатени задължения по ЗДвП. По време на осъществените проверки на място на гражданите са връчени общо 546 електронни фиша.

Общо 28 603 нарушения на скоростните режими са констатирани на територията на цялата страна по време на последната специализирана полицейска операция - TISPOL - в дните от 6 до 12 август.

В нейните рамки най-много нарушения са установени на територията на СДВР - 3212, ОДМВР-Велико Търново - 2171, и ОДМВР-Благоевград - 1831. Подобна операция се състоя и през месец април т.г., когато бяха установени 26 325 нарушения.