Компанията "ВИП Секюрити", която е собственик на обрания инкасо автомобил в Перник, обяви парична награда срещу информация за престъплението. Фирмата предлага 200 000 лева в брой срещу достоверна информация, съобщи bTV, позовавайки се на официална позиция на фирмата.

"Всеки, който има информация, може да се свърже с нас през нашата "Фейсбук" страница или по друг начин", пишат от фирмата.

От официалната позиция на компанията става ясно, че нападателите на инкасо автомобила са били четирима и са били въоръжени. Един от служителите на фирмата е бил леко ранен след удар с оръжие по главата. Точната сума, която е била открадната от инкасо автомобила, все още се изяснява.

И трите камери не са заснели обира на инкасо автомобил в Перник

И трите камери не са заснели обира на инкасо автомобил в Перник

Полицията все още издирва извършителите

"След проверка на звеното ни за вътрешна сигурност, имаме основания да смятаме, че инкасо екипа няма отношение и е жертва на нападение на организирана престъпна група", категорични са от "ВИП Секюрити". "Компанията твърдо заявява на своите клиенти, че извършената атака няма да окаже влияние върху тях и нормалната ни работа", категорични са още от фирмата.

От "ВИП Секюрити" посочват, че са уверени в професионализма на органите на реда и правораздавателните структури у нас.

"Ще настояваме за използване на всички законови средства и сме сигурни, че с правилните действие ще насочим събитията до бързото разрешаване на случая", пише още в позицията.

Четирима обраха инкасо автомобил в Перник
Обновена

Четирима обраха инкасо автомобил в Перник

Полицията продължава издирването им