Окръжният съд в Сливен уважи искането на прокуратурата и реши двама задържани за производство на наркотици да останат в ареста за постоянно.

30-годишният Николай К. и 28-годишният Александър Е. са обвинени за производство, държане и разпространение на метамфетамин. Те бяха хванати на 24 януари в хода на спецакция по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици в Сливен.

До установяването на нарколабораторията се стигна, след като полицаи задържаха двама мъже и жена за притежанието на 7 грама метамфетамин и 5 грама канабис. При последвал обиск органите на реда се натъкнаха на цяла лаборатория. В помещенията те откриват прекурсори, вещества, материали и предмети, служещи за производството на високорискови наркотични вещества.

Полицаите в Сливенско разбиха 2 нарколаборатории за ден

Полицаите в Сливенско разбиха 2 нарколаборатории за ден

7 души са задържани

Според прокуратурата е налице обосновано предположение за това, че двамата задържани са виновни за престъпленията, в които са обвинени. Съществувала и опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление, поради което се налага да останат за постоянно в ареста.

Определението на може да се обжалва пред Апелативен съд - Бургас.