От СДВР взимат мерки за охрана за предстоящия на15 октомври мач от 16:30 часа на Национален стадион "Васил Левски" между отборите на ПФК " ЦСКА" - София и ПФК "Левски", съобщават от столичната полиция.

Няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние и посетители които носят забранени предмети и вещи, предупреждават от МВР. На стадиона няма да бъдат допускани хора с огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Преди началото на футболния сезон, през лятото, са проведени работни срещи между служители на СДВР и ръководствата на футболни клубове, които играят домакинските си мачове на територията на София.

От СДВР отговарят за охраната и пропускателния режим на територията на стадиона и на привържениците на гостуващите отбори. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицаи ще следят за сигурността и за недопускането на инциденти на територията на града.

Частни гардове пазят ЦСКА-Левски, МВР се намесва само при напрежение

Частни гардове пазят ЦСКА-Левски, МВР се намесва само при напрежение

"Имаме еднакъв аршин и към двата отбора"

Шествията на привържениците на двата отбора в София преди мача ще бъдат съпровождани от полицейски служители по маршрута на придвижване. На пропускателните пунктове ще бъдат проверявани всички, които искат да гледат срещата на стадиона.

Дори да имате билет, ако сте почерпени преди мача няма да може да го гледате на живо, предупреждават от МВР. От там повтарят, че не се допуска носенето на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или получена от касите на стадиона. Заедно с полицаите ще има и охрана от частна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

Ангажимент на служители на СДВР е охраната само на феновете на ПФК "Левски", който в случая е гостуващ отбор, предупреждават от полицията. Те приканват зрителите да отидат по-рано на стадиона, който ще бъде отворен в 14.30 часа. Привържениците на домакините ще бъдат настанявани на секторите "А" и "Г", а гостите - на "Б" и "В".

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 16.00 часа на 14.10.2016 г. до 16.00 часа на 15.10.2016 г. часа при сектори "Б", "В" и "Г" на Националния стадион "Васил Левски".

От 08.00 до 19.00 часа на 15.10.2016 г. на моста пред Национален стадион "Васил Левски".

От 12.00 до 19.00 на 15.10.2016 г. на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".

От 15.00 часа на 15.10.2016 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";

- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";

- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

От 14.00 часа на 15.10.2016 г. до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия № 75, като се скъсява до Военна академия.