Заради некачествено изпълнен ВиК-проект частен съдия изпълнител е блокирал сметките на община Чирпан.

Пред БГНЕС кметът Ивайло Крачолов обясни, че временно е успял да разблокира сметките, за да изплати заплатите на общинските съветници и работното облекло, както е по Колективен трудов договор.

Той ще плати и заплатите на общинските съветници от миналия мандат, които са дължими по закон, но около 6 месеца не са били изплащани, но сметките си остават блокирани. 

Сградата на социалните в Чирпан е недостъпна за хора с увреждания

Сградата на социалните в Чирпан е недостъпна за хора с увреждания

Имало рампа, която не се използва, а вътрешни стъпала затруднявали достъпа по приеманата

Водният проект към Държавен фонд "Земеделие" е започнал през лятото на 2013 година в селата Зетьово, Свобода и Гита. Целта е била реконструкция на ВиК мрежата на стойност 18,5 млн. лева.

Сметките са запорирани от едната от фирмите-изпълнител. Водят се и съдебни спорове. От Окръжният съд е постановил частният съдия изпълнител да отвори сметките, имало е обжалване в Апелативен съд в Пловдив, чието произнасяне е било на 11 ноември - сметките да бъдат освободени за свободна операция от общинското ръководство. Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване на трета инстанция

Не одобриха бюджета на община Чирпан

Не одобриха бюджета на община Чирпан

Един глас не е достигнал за приемане на финансовата рамка

По думите на кмета за правна помощ от общината трябва да отделят около 127 000 лева. Това е минималното, което можем да платим. Там има минимални прагове.

"Сериозно се подготвяме по отношение какво е объркано и за какво е наложена санкцията от фонд "Земеделие". Към средата на декември ще направим сериозна среща в самия фонд да видим какви са опциите за изправяне на допуснатите грешки, за да може санкцията да бъде променена като размер и да вървим към споразумение с фирмите-изпълнители", заяви Крачолов.

Той не се ангажира със срок, в който да бъде решен проблема.