Съседи от варненския блок, на чийто партер е регистрирана фирмата, собственик на камиона-убиец във Великобритания заявяват, че там никога не е имало чужда фирма, съобщи bTV.

Припомняме, на 23 октомври бяха открити 39 тела в камион в Есекск. Камионът е регистриран във Варна от ирландска фирма. Дружеството "Утрешни движения днес" е регистрирано през пролетта на 2018 от Джоана Мари Махер на адрес в морската ни столица. В Търговския регистър е посочен партерът на жилищен блок. 

Жертвите са китайци, стана ясно преди малко.

Обиски на Острова по случая с 39-те тела в камион

Обиски на Острова по случая с 39-те тела в камион

Влекачът е бил без товар и е пътувал от Северна Ирландия. Вярва се, че Робинсън е взел ремаркето минути преди да бъде повикана Спешна помощ

От Министерството на транспорта засега отказват информация по случая. От полицията във Варна също запазват мълчание.

По информация на българските власти камионът е напуснал България през 2017 г. и не се е връщал. Товарният автомобил има сключена българска застраховка "Гражданска отговорност", валидна до юни 2020 г.

Камионът е влязъл във Великобритания през Белгия, а не през Уелс, както се смяташе първоначално. Основната версия на британската полиция е, че загиналите са жертва на трафиканти на хора. Според заместник началника на полицията в Есекс, в момента приоритет в разследването е идентифицирането на жертвите, но процесът може да се окаже дълъг", коментира Иван Димов, съветник на министъра на външните работи.

По подозрение в убийство в ареста остава 25-годишният шофьор на камиона, който е от Северна Ирландия.

39 тела открити в български камион в Англия
Обновена

39 тела открити в български камион в Англия

По-късно стана ясно, че камионът е с българска регистрация.

Междувременно полицията в Северна Ирландия е претърсила две жилища, за които се смята, че са свързани с арестувания.

Националната криминална агенция изпрати полицаи, които да помогнат и да идентифицират "групи от организираната престъпност, които може да имат участие" в престъплението.