Случаят за издирвания вече десети ден Стоян Зайков много прилича на случая в Нови Искър (с шесторното убийство - б.р.). Това заяви бившият секретар на МВР Николай Радулов пред bTV в предаването "120 минути".

Главните герои са същите. Те продължават както тогава да говорят нелепици. За ловното оръжие не може да има експертиза - то стреля със сачми, които могат да бъдат различни номера. Не може да има експертиза, която да потвърди убийството с това оръжие ли е направено, допълни Радулов.

Издирването на Стоян Зайков продължава десети ден

Издирването на Стоян Зайков продължава десети ден

Вчера стана ясно, че е открита ловна пушка от едно от убийствата

Припомняме, десети ден издирват Стоян Зайков, чиято приятелка бе намерена убита. Дни по-късно бе открит мъртъв и негов трети братовчед, с когото са съседи.

Вчера на брифинг от Костенец главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е намерено оръжие от едно от двете убийства. По-късно по информация на БНР стана ясно, че откритото оръжие в ловна пушка.

Припомняме, по време на парламентарния контрол на 17 май вътрешния министър Младен Маринов заяви в кулоарите на парламента, че хора, евентуално застрашени от Стоян Зайков, са изселени.

От Костенец главният секретар поясни, че списък с потенциални жертви на Стоян Зайков не е намерен.

Главният секретар Ивайло Иванов призова да не се подават фалшиви сигнали за заподозрения в Костенец.

На брифинг преди това главният секретар заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова(убитият съсед е братовчед на Зайков, а Шишкова е майката на сина му - б.р.).

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков.

43-годишният Зайков продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех.

Откритото по-рано днес оръжие е преработена ловна пушка. Способен е да оцелява сам. Бил е в затвора.