Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж от Костенец. Това стана ясно от съобщение на МВР до медиите. 

"Издирването на заподозрения продължава, но към този момент нямаме резултат", поясни той. 

По думите му хората са започнали да се активизират и да им помагат. Той подчерта, че получават сигнали и от недоброжелатели.

"Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен", изтъкна главният секретар.

Той апелира да се спре с подаването на фалшиви сигнали, които затрудняват работата на служителите.

И в с. Очуша полицията не откри Стоян Зайков
Обновена

И в с. Очуша полицията не откри Стоян Зайков

Подаден беше сигнал, че е забелязан там

Иванов уточни, че действията са във вътрешността и в периферията. Той обясни, че двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат и нямаме категорични данни, че извършителят е един и същ.

"Единственото, което към момента можем да кажем със сигурност, е часът на смъртта е на 14 май вечерта", посочи главният секретар. 

Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, но вида на оръжието все още не е изяснен. Нямало следи от взлом няма в къщата, където е намерено тялото на втория убит. И в двата случая няма данни за съучастници.

Главният секретар на МВР допълни още, че основната им цел е да се гарантира живота и здравето на гражданите, както и това на полицаите, затова се обмисля всеки ход.

"Денонощно сме тук и ще си тръгнем само, когато случаят приключи", категорично заяви главен комисар Иванов.

Над 10 сигнала за следи от издирвания Стоян Зайков от Костенец

Над 10 сигнала за следи от издирвания Стоян Зайков от Костенец

Престъпленията са извършени с различни оръжия

По-рано днес на брифинг главният секретар заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова.

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков.

43-годишният мъж продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех.

С преправено оръжие извършено второто убийство в Костенец

С преправено оръжие извършено второто убийство в Костенец

Издирването на Стоян Зайков продължава 6-ти ден