Нов вид измама от името на "Български пощи" , с цел събиране на лични данни. Фалшивото рекламно съобщение гласи, че на лотария на символични цени се разиграват стоки от недоставени пратки на клиенти на дружеството.

От "Български пощи" обръщат внимание, че не провеждат анкети и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството и при никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта.

Български пощи стават стратегически обект за националната сигурност

Български пощи стават стратегически обект за националната сигурност

Целта е да се предотврати друга аката

Припомняме, преди повече от месец "Български пощи" станаха обект на хакерска атака, което извади от строя структурата, включително и доведе до хаос в изплащането на пенсиите. И до този момент работата на пощите не е напълно възстановена. Едва вчера бе обявено, че към пощите могат да се заплащат вече и местни данъци и такси.

По случая с хакерската атака бе обявено, че се води разследване както от институциите, така и от прокуратурата. Като основна причина за успеха на атаката се посочи престъпното занемаряване на състоянието на службата, неглижирането, като се появи информация, че пощите дори не са разполагали с антивирусен софтуер.

Междувременно след атаката ръководството на пощите бе сменено. В момента принципал на институцията е вицепремиерът Калина Константинова.